maandag 10 juni 2013

Examenmoment

De beurs verliep vlot! We kregen heel wat positieve reacties en heel wat mensen waren nieuwsgierig naar de werking en de onderdelen van het kookhulpje. 

Dat de kookhulp bruikbaar is op zo goed als alle soorten fornuizen (keramisch, inductie en mits aanpassingen, gas) maakte hem populair. Ook het gebruik naast het fornuis wist heel wat mensen te overhalen, enthousiast te zijn. De kookhulp kan immers ook gebruikt worden als steun van de pot wanneer deze op tafel staat (tijdens het opscheppen van eten). Mensen die niet zo bezig zijn met koken, zagen er echter ook toepassingen voor. Verfpotten, flessen, etc. fixeren.

Heel wat toeschouwers waren fan van de hittebestendige mortel. Het (recente) idee van beton en dergelijke materialen te gebruiken in de keuken, spreekt wel degelijk aan. Het feit dat de beton te personaliseren valt (een kleurtje geven), terwijl de structuur behouden blijft, was voor velen een aanlokkelijk idee. 
Tegenover het houten handvatje stonden 3/10 mensen niet zo positief. De opmerkingen waren:
'Hout en vocht gaan toch niet samen?'
'Kruipt het vet daar niet in?'
'Is dat wel volledig brandbestendig?'
...
Wij hadden voor een houten handvat gekozen, om te contrasteren met het koude, koele beton. Een product moet nog altijd aantrekkelijk blijven en aangenaam zijn om mee te werken. Het houten handvatje gaf in onze ogen het product meer 'persoonlijkheid'. Bovendien is het perfect mogelijk het handvatje achteraf te gaan bekleden met een (warmtebestendige) vernis laag. Globaal gezien, werden hier eigenlijk weinig opmerkingen over gemaakt.

Velen stonden versteld van de veelzijdige werking van de geckotape. Deze is immers hitte-, vlam- en waterbestendig. Bovendien ook beschikbaar in verschillende kleuren.

Het gebruiks- en onderhoudsgemak van de add-on sprak veel nieuwsgierigen aan.

Ook het feit dat de add-on gemakkelijk te maken en assembleren is, was voor velen een pluspunt. Wanneer we lieten zien welke stappen en materialen nodig zijn, zagen velen het zitten zelf aan de slag te gaan. Hier en daar vingen we zelfs het woord 'workshop' of 'werknamiddag' op, wat er op wijst dat het een tof en bruikbaar product is om eens te maken in groep.

Kortom, de beurs was voor ons een positieve ervaring. 
Jammer genoeg kon Alain er niet bij zijn. Een deel van de eer die we opgestreken hebben, gaat uiteraard naar hem! Zonder hem, hadden we misschien niet tot deze kookhulp gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten