zaterdag 6 april 2013

Bezoek Alain 28 maart

Op 28 maart brachten we een 2e bezoek aan Alain.
Het bezoek vond plaats in de woonst van zijn schoonmoeder. Reden hiertoe zijn de verbouwingen die momenteel plaatsvinden in zijn eigen huis (installatie traplift en dergelijke).

Het fornuis bij de schoonmoeder is heel gelijkaardig met zijn eigen fornuis. We lieten Alain dan ook even demonstreren hoe hij te werk gaat in de keuken.

Hierboven enkele afbeeldingen van het fornuis. Het betreft dus een gasfornuis met 4 kookplaten. De kookbakens zijn deels afneembaar. De hoogte vanaf het 'witte vlak' tot aan de onderkant van een kookpot bedraagt ongeveer 5 a 6 cm. Concrete afmetingen volgen later (Alain ging alles nog eens nameten en wat technische info betreft zijn eigen fornuis voorzien.).
Eerst en vooral hebben we Alain gemeld dat niet verder gewerkt wordt op het concept om zowel koken als afgieten mogelijk te maken. Dit omwille van zijn veiligheid.
Alain kon zich hier perfect in vinden en bestempeld zijn persoonlijke veiligheid uiteraard als prioriteit.

Na het voorstellen van de concepten waar wel toekomst in ligt, werd duidelijk dat Alain enorm te vinden is voor simpele, eenvoudige add-ons die doen waarvoor ze ontworpen zijn. In dit geval is hij enthousiast over de add-ons met zuignappen of nanopads die de potten op hun plaats kunnen houden.

Vragen die werden gesteld:
* Zullen de zuignappen/nanopad hittebestendig zijn?
* Zullen ze bestand zijn tegen opspattend kookvocht en vet?
* Zullen ze voldoende blijven 'kleven' op het 'witte vlak'?
* Kan er een leuk, esthetisch productje van gemaakt worden?

TODO
Deze vragen zullen ons uiteraard leiden doorheen de rest van het ontwerpproces.
Het eerst volgende is de eigenschappen van de zuignappen/nanopad controleren en nagaan. In deze fase zullen we ook andere materialen onder de loep nemen, zodanig een verandering van plan mogelijk is.
Synchroon zullen we een productje uitwerken dat zowel vormgefelijk sterk is als eenvoudig te produceren. We zullen verschillende prototype technieken proberen toepassen en nagaan hoe we gemakkelijkst 3 productjes kunnen afleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten